Książki branży piekarniczo-cukierniczej, Polecane pozycje, Wypieki

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Tytuł: Drobne wypieki. Technologia w cukierni. Wyd. 1

Autor / Redaktor: Wilfried Seibel
ISBN: 978-83-01-18470-4
Cena katalogowa: 99 zł
Data wydania: 2016-11-10

  • 1.    Objaśnienie pojęć (W. Seibel) [pieczywo; wyroby cukiernicze;
  • składniki receptur: tłuszcze, glazury, czekolada ...; wyroby bio; ...)
  • 2.    Przepisy prawa żywnościowego (W. Seibel) [np. etykieta – właściwości odżywcze]
  • 3.    Składniki receptur i ich właściwości funkcjonalne (H. –G. Ludewig)
  • 4.    Minimalne ilości składników predestynujących jakość (G. Brack)
  • 5.    Podział wyrobów cukierniczych (G. Brack)
  • 6.    Proces produkcji wyrobów cukierniczych (U. Hanneforth)
  • 7.    Pakowanie i przechowywanie (G. Spicher)
  • 8.    Ocena sensoryczna (W. Seibel)
  • 9.    Wartości odżywcze wyrobów cukierniczych (E. Rabe)
  • 10.    Analityka wyrobów cukierniczych (E. Rabe)

http://ksiegarnia.pwn.pl/Drobne-wypieki,324370519,p.html

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Pieczenie chleba , portal piekarnie, piekarnictwo, pieczenie chleba, piekarnie, portal piekarnie, katalog firm piekarnictwo cukiernictwo, maszyny i urządzenia dla piekarniLinda Doeser

Dzięki automatowi do pieczenia chleba każdego ranka w twoim domu będzie się rozchodził apetyczny zapach świeżego chleba, którego upieczenie nie sprawi ci większego trudu. Korzystając z przepisów zamieszczonych w tej książce, upieczesz chleb, bułki i wypieki na słodko i gwarantujemy, że uda ci się to za każdym razem.

Dzięki automatowi do pieczenia chleba podoła temu nawet niedoświadczony piekarz-amator, szybko nabierze pewności siebie i wypróbuje różne przepisy z tej książki. Urządzenie można także wykorzystywać do przygotowywania ciasta francuskiego i ciasta na pizzę. Automat wyrobi je sam, a tobie pozostanie tylko nadanie ciastu odpowiedniej formy i upieczenie w zwykłym piekarniku. Książka zawiera starannie opracowane przepisy, przedstawione krok po kroku, a także cenne rady, dzięki którym nauczysz się, jak najlepiej korzystać z automatu do pieczenia chleba.

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Pieczenie jest łatwe , książki dla piekarzy, pieczenie chleba, piekarnictwo, portal piekarniewydawca: Reader's Digest
Oto książka dla wszystkich miłośników pieczenia. Doświadczeni kucharze znajdą tu inspirację i nowe pomysły, początkujący zaś szczegółowe i prosto sformułowane przepisy, które wprowadzą ich w świat wypieków.

Ludzie nadal chętnie pieką ciasta, bułki i chleb, choć bez najmniejszego kłopotu można dziś kupić rozmaite rodzaje pieczywa oraz słodkich wypieków. Pieczemy, ponieważ domowe pieczywo jest smaczniejsze, ale także dlatego, że lubimy to robić. Wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu czy popołudniowej herbatki bez domowego ciasta.

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

upiec w domu chleb, bułki, chałki i rogale, Chleb - hity , piekarnie piekarnictwo, portal piekarniczy, piece piekarnicze, książki piekarzyBarbara Jakimowicz-Klein
Przepisy, rady i wskazówki, dzięki którym łatwo będzie upiec w domu chleb, bułki, chałki i rogale. I to takie, na jakie akurat mamy ochotę: z rodzynkami lub ziołami, ze słonecznikiem lub orzechami, razowe, pszenne i wieloziarniste...

- przepisy na pieczywo, pieczone w domu
- jak upiec chleb bez specjalnego pieca i konserwantów?
- chleb z dodatkami: dynią, otrębami, orzechami itp

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Chleb - Pieczemy w domu * chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne * chleby z serem, owocami i warzywami * bułki, rogale, precle, warkoczeLinda Doeser
Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych byłek na maślance!

Prawie 200 przepisów!
* chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne
* chleby z serem, owocami i warzywami
* bułki, rogale, precle, warkocze
* pomysły szwajcarskie, norweskie, irlandzkie, węgierskie, a nawet marokańskie!

 

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Opowieść o chlebie,Piotr Kowalski, czyli nasz powszedni, książki o chlebie, książki pieczenie pieczywo , chleb, piekarnie onlinePiotr Kowalski
Zapraszamy do lektury naszej, książki o chlebie, W oparciu o wiedzę historyczną oraz etnograficzną, Piotr Kowalski odtwarza historię wypieków i snuje opowieść o fascynujących kulturowych sensach pieczywa. Bez chleba nie ma domu. Bez chleba nie ma człowieka. Ten podstawowy, codzienny pokarm jest też fundamentem kultury.


Ale nie samą opowieścią o chlebie żyje człowiek. Na końcu książki zamieściliśmy więc sprawdzone, proste receptury - aby przestrzeń domu jeszcze raz napełniła się charakterystycznym zapachem świeżego chleba. Żytni czy pszenny? Biały czy graham? Polski czy litewski? Pieczywo tradycyjne czy chrupkie? A może kwas chlebowy? Zachęcamy do spróbowania domowej roboty smakołyków.

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie

Przepis na sernik na zimno z bakaliami

Przepisy, Receptury

portal piekarniczy

W upalne dni rezygnujemy z czekoladowych, topiących się słodkości na rzecz orzeźwiających, owocowych przekąsek. Taką może być wyśmienity sernik na ...

Najczęściej czytane

Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep