Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Chleb - Pieczemy w domu * chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne * chleby z serem, owocami i warzywami * bułki, rogale, precle, warkoczeLinda Doeser
Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych byłek na maślance!

Prawie 200 przepisów!
* chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne
* chleby z serem, owocami i warzywami
* bułki, rogale, precle, warkocze
* pomysły szwajcarskie, norweskie, irlandzkie, węgierskie, a nawet marokańskie!

 


Chleb pszenny z migdałami? Pumpernikiel z rodzynkami? A może bułeczki z bananami? Jeśli cenisz sobie pachnące, świeże pieczywo przygotowane z naturalnych składników, weź sprawy w swoje ręce! Dzięki elektrycznym piekarnikom i mikrofalówkom wypiek chleba przestał być czasochłonny! Zanim przystąpisz do pracy, naucz się wyrabiać ciasto z mąki pełnoziarnistej, właściwie stosować drożdże, formować bochenki, mieszać i wyrabiać ciasto w robocie kuchennym. Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych bułek na maślance!"

 

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie

Chleb żytni - przepis

Przepisy, Receptury

portal piekarniczy

Składniki na zaczyn - chleb żytni - 2garście mąki żytniej (z pełnego przemiału - dostępna w sklepach ze zdrową żywnością)-  woda...

Najczęściej czytane

Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep