Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Tytuł: Drobne wypieki. Technologia w cukierni. Wyd. 1

Autor / Redaktor: Wilfried Seibel
ISBN: 978-83-01-18470-4
Cena katalogowa: 99 zł
Data wydania: 2016-11-10

  • 1.    Objaśnienie pojęć (W. Seibel) [pieczywo; wyroby cukiernicze;
  • składniki receptur: tłuszcze, glazury, czekolada ...; wyroby bio; ...)
  • 2.    Przepisy prawa żywnościowego (W. Seibel) [np. etykieta – właściwości odżywcze]
  • 3.    Składniki receptur i ich właściwości funkcjonalne (H. –G. Ludewig)
  • 4.    Minimalne ilości składników predestynujących jakość (G. Brack)
  • 5.    Podział wyrobów cukierniczych (G. Brack)
  • 6.    Proces produkcji wyrobów cukierniczych (U. Hanneforth)
  • 7.    Pakowanie i przechowywanie (G. Spicher)
  • 8.    Ocena sensoryczna (W. Seibel)
  • 9.    Wartości odżywcze wyrobów cukierniczych (E. Rabe)
  • 10.    Analityka wyrobów cukierniczych (E. Rabe)

http://ksiegarnia.pwn.pl/Drobne-wypieki,324370519,p.html

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie

Przepis na sernik na zimno z bakaliami

Przepisy, Receptury

portal piekarniczy

W upalne dni rezygnujemy z czekoladowych, topiących się słodkości na rzecz orzeźwiających, owocowych przekąsek. Taką może być wyśmienity sernik na ...

Najczęściej czytane

Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep