Technologie

Jaworską bułkę targową otrzymała fabryka pieców piekarskich J4 s.r.o. w czasie XIII.Międzynarodowych Targów Chleba, które odbyły się w dniach 28.-30.sierpnia 2011 w polskim Jaworze. Wyróżnienie zostało udzielone za piec tunelowy przelotowy "PPP" w kategorii Produkt Targowy.

Piece J4 przeznaczone są do pieczenia tradycyjnych rodzajów chleba i pieczywa rzemieślniczego na profesjonalną skalę przemysłową.

Nowością jest zastosowanie specjalnej ceramiki STIR, która powoduje przekształcenie części ciepła na podczerwień i pozwala tym na znaczące skrócenie czasu oraz kosztów pieczenia, jak również na zmniejszenie utraty wagi produktów w czasie wypieku.

Cenionymi zaletami pieców J4 są wysoka jakość i równomierność pieczenia, olbrzymia wydajność tych pieców i linii, mniejsze zapotrzebowanie na drogą energię, a szczególnie też niskie koszty eksploatacyjne w przeliczeniu do jednego kilogramu pieczywa.

Cechy te pozwalają piekarniom na osiąganie dodatkowych zysków przy pełnym zachowaniu wcześniej wywalczonej jakości i ceny.

źródło:  www.j4.eu

Tematy:

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie

Chleb z otrębami - Zdrowe nie znaczy nudne

Przepisy, Receptury

portal piekarniczy

Zapach chleba, który wypełnia dom podczas jego pieczenia przywołuje najwspanialsze wspomnienia z dzieciństwa. Miło jest rozpocząć dzień kromką jeszcze ciepłego, św...

Porady

Najczęściej czytane

Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep