Przepisy, Receptury

Bułki pikantne - półksiężyce, przepisy wypieki, piekarni, przepisy na bułki1 Należy połączyć wszystkie składniki ciasta. Dodając mąki, wyrabiać ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne. Następnie ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia na I godzinę.

2 Następnie należy uformować ciasto w prostokąt o grubości ok. 1 cm. Przeciąć go wszerz na pół, a następnie każdą z części pokroić w trójkąty. Posypać ciasto serem, papryką roczną i ziołami.

3 Zrolować trójkąty ciasta od podstawy do czubka.

4 Uformowane półksiężyce ułożyć półksiężyce na natłuszczonej blasze i posmarować jajkiem. Odstawić do wyrośnięcia na 40 minut.

5 Piec w temperaturze 220°C przez ok. 15 minut albo do momentu pojawienia się złotego koloru na wierzchu bułki

Bułki pikantne - półksiężyce

 


Ciasto
20 g drożdży łyżeczka soli
3 łyżki oleju słonecznikowego lub oleju z orzeszków ziemnych
1 łyżka miodu lub cukru
455 ml ciepłej wody

 


Nadzienie
2 szklanki startego smacznego sera
1 czerwona papryka roczna, pokrojona w kostkę
1 żółta papryka roczna, pokrojona w kostkę
pół pęczka pokrojonego szczypiorku
1 jajko do posmarowania


Przygotowanie 6 porcji
20 minut plus czas minięcia
Pieczenie 15 minut
Kalorie 3960 całość
Tłuszcz 62 g całość

Tematy:

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie

Bułki ze szczypiorkiem i serem brie

Przepisy, Receptury

portal piekarniczy

1. Składniki na ciasto czyli: mąkę, drożdże, cukier, sól, szczypiorek i wodę umieścić w dużej misce i następnie połączyć mąką, ...

Najczęściej czytane

Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep