Wiadomości

La Lorraine magazyn wysokiego składowaniaLa Lorraine Bakery Group jest dumna z oficjalnej inauguracji w Polsce nowego, w pełni zautomatyzowanego magazynu mroźni wysokiego składowania, która odbędzie się w obecności Jego Wysokości Króla Belgów. Supernowoczesny magazyn jest częścią ambitnego programu inwestycyjnego o wartości 50 mln euro, który pozwoli La Lorraine Polska podwoić swoje moce produkcyjne.

 

La Lorraine Bakery Group to belgijska spółka rodzinna, która zajmuje się od ponad 75 lat przetwórstwem zbóż oraz produkcją piekarniczą. 15 lat temu firma rozpoczęła długoterminową strategię ekspansji na kraje Europy Wschodniej, stając się jednym z liderów rynku mrożonych produktów piekarniczych, między innymi także w Polsce. Strategia ta przyniosła polskim konsumentom ogromny wybór innowacyjnych produktów piekarniczych, wytwarzanych za pomocą technologii „bake-off”. Metoda ta pozwala zaoferować klientom hurtowym, takim jak supermarkety czy sektor HoReCa, najwyższej jakości świeże pieczywo w przystępnych cenach.

Długofalowa wizja Grupy oraz jej udany wzrost o więcej niż 10 procent rocznie w czasie ostatniej dekady zostały nagrodzone prestiżowym tytułem - „Przedsiębiorca roku 2012 w Belgii” („Entrepreneur of the year 2012 – Belgium”).

Magazyn mroźnia wysokiego składowania

W pełni zautomatyzowane magazyny mroźnie wysokiego składowania są najnowocześniejszym rozwiązaniem w dziedzinie budowy innowacyjnych magazynów. Magazyn mroźnia wysokiego składowania La Lorraine Polska jest wysoką na 41 metrów konstrukcją zbudowaną w technologii silosu o wewnętrznym układzie półek, który może pomieścić nawet 16.000 palet, ładowanych i składowanych w sposób całkowicie automatyczny – za pomocą w pełni zautomatyzowanych dźwigów.
W związku z tym, że podczas normalnej eksploatacji mroźni nie jest możliwe przebywanie na jej terenie żadnego człowieka, poziom tlenu może być obniżony aż do 15 procent, co zmniejsza ryzyko pożaru do absolutnego minimum. Innowacyjna koncepcja budowy magazynu umożliwia również znaczne oszczędności energii, co ma pozytywny wpływ na środowisko naturalne.

La Lorraine Polska

Spółka La Lorraine Polska rozpoczęła sprzedaż w naszym kraju w 2001 roku. W 2005 roku nabyła polską firmę piekarniczą w Nowym Dworze Mazowieckim. Od tego czasu grupa zainwestowała w Polsce ok. 70 mln euro, rozbudowując moc produkcyjną fabryki do ponad 10 nowoczesnych linii produkcyjnych. La Lorraine Polska generuje obroty w wysokości 80 mln euro i zatrudnia blisko 600 osób.

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie

Przepis na chleb pita

Przepisy, Receptury

portal piekarniczy

1 szklanka i dwie łyżki letniej wody3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka soli, 1 1/2 łyżeczka fruktozy, 1 łyżka oliwy, 1 ...

Najczęściej czytane

Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep Piekarnie, Cukiernie, Lodziarnie, zaopatrzenie piekarni, piece piekarnicze, wyposażenie piekarni, katalog firm, piekarnictwo,sklep