Nakładanie powłok PTFE – nowoczesna forma serwisu i naprawy maszyn piekarniczych![]() W branży piekarniczej każda minuta przestoju maszyn to strata dla biznesu. Gdy po... |
Piece gastronomiczne – rodzaje![]() W profesjonalnej kuchni nie może zabraknąć takiego urządzenia, jak piec gastronomiczny, pozwalający na... |
Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo
Linda Doeser
Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych byłek na maślance!
Prawie 200 przepisów!
* chleby żytnie, owsiane, kukurydziane, pszenne
* chleby z serem, owocami i warzywami
* bułki, rogale, precle, warkocze
* pomysły szwajcarskie, norweskie, irlandzkie, węgierskie, a nawet marokańskie!
Chleb pszenny z migdałami? Pumpernikiel z rodzynkami? A może bułeczki z bananami? Jeśli cenisz sobie pachnące, świeże pieczywo przygotowane z naturalnych składników, weź sprawy w swoje ręce! Dzięki elektrycznym piekarnikom i mikrofalówkom wypiek chleba przestał być czasochłonny! Zanim przystąpisz do pracy, naucz się wyrabiać ciasto z mąki pełnoziarnistej, właściwie stosować drożdże, formować bochenki, mieszać i wyrabiać ciasto w robocie kuchennym. Dowiedz się, co zrobić, by skórka chleba nie była zbyt twarda i aby chleb nie był zbyt blady. A gdy opanujesz wszystkie sztuczki, ciesz się smakiem chleba z cukinią, wieńca z orzechami włoskimi lub gryczanych bułek na maślance!"
Przepis na chleb pita![]() 1 szklanka i dwie łyżki letniej wody3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka so... |