Substancje żelujące i stabilizujące w przemyśle cukierniczym![]() Aby uzyskać idealny wygląd i konsystencję wypieków, deserów oraz kremów, pracownicy przemysłu cu... |
Technologia, a produkcja pieczywa![]() W produkcji pieczywa technologia zajmuje się głównie procesami mieszania, fermentacji i wypieku. Op... |
Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo
Barbara Jakimowicz-Klein
Przepisy, rady i wskazówki, dzięki którym łatwo będzie upiec w domu chleb, bułki, chałki i rogale. I to takie, na jakie akurat mamy ochotę: z rodzynkami lub ziołami, ze słonecznikiem lub orzechami, razowe, pszenne i wieloziarniste...
- przepisy na pieczywo, pieczone w domu
- jak upiec chleb bez specjalnego pieca i konserwantów?
- chleb z dodatkami: dynią, otrębami, orzechami itp
Przepis na sernik na zimno z bakaliami![]() W upalne dni rezygnujemy z czekoladowych, topiących się słodkości na rzecz orzeźwiających, ... |