Najczęściej czytane

Książki - Piekarnictwo Cukiernictwo

Tytuł: Drobne wypieki. Technologia w cukierni. Wyd. 1

Autor / Redaktor: Wilfried Seibel
ISBN: 978-83-01-18470-4
Cena katalogowa: 99 zł
Data wydania: 2016-11-10

  • 1.    Objaśnienie pojęć (W. Seibel) [pieczywo; wyroby cukiernicze;
  • składniki receptur: tłuszcze, glazury, czekolada ...; wyroby bio; ...)
  • 2.    Przepisy prawa żywnościowego (W. Seibel) [np. etykieta – właściwości odżywcze]
  • 3.    Składniki receptur i ich właściwości funkcjonalne (H. –G. Ludewig)
  • 4.    Minimalne ilości składników predestynujących jakość (G. Brack)
  • 5.    Podział wyrobów cukierniczych (G. Brack)
  • 6.    Proces produkcji wyrobów cukierniczych (U. Hanneforth)
  • 7.    Pakowanie i przechowywanie (G. Spicher)
  • 8.    Ocena sensoryczna (W. Seibel)
  • 9.    Wartości odżywcze wyrobów cukierniczych (E. Rabe)
  • 10.    Analityka wyrobów cukierniczych (E. Rabe)

http://ksiegarnia.pwn.pl/Drobne-wypieki,324370519,p.html

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie