Technologia, a produkcja pieczywa![]() W produkcji pieczywa technologia zajmuje się głównie procesami mieszania, fermentacji i wypieku. Op... |
Nowel startuje z nową linią produkcyjną![]() Wiodący producent pieczywa mrożonego w Polsce – Nowel Piekarnia Nowakowski realizuje rozbudowę pa... |
Jaworską bułkę targową otrzymała fabryka pieców piekarskich J4 s.r.o. w czasie XIII.Międzynarodowych Targów Chleba, które odbyły się w dniach 28.-30.sierpnia 2011 w polskim Jaworze. Wyróżnienie zostało udzielone za piec tunelowy przelotowy "PPP" w kategorii Produkt Targowy.
Piece J4 przeznaczone są do pieczenia tradycyjnych rodzajów chleba i pieczywa rzemieślniczego na profesjonalną skalę przemysłową.
Nowością jest zastosowanie specjalnej ceramiki STIR, która powoduje przekształcenie części ciepła na podczerwień i pozwala tym na znaczące skrócenie czasu oraz kosztów pieczenia, jak również na zmniejszenie utraty wagi produktów w czasie wypieku.
Cenionymi zaletami pieców J4 są wysoka jakość i równomierność pieczenia, olbrzymia wydajność tych pieców i linii, mniejsze zapotrzebowanie na drogą energię, a szczególnie też niskie koszty eksploatacyjne w przeliczeniu do jednego kilogramu pieczywa.
Cechy te pozwalają piekarniom na osiąganie dodatkowych zysków przy pełnym zachowaniu wcześniej wywalczonej jakości i ceny.
źródło: www.j4.eu
Chleb z otrębami - Zdrowe nie znaczy nudne![]() Zapach chleba, który wypełnia dom podczas jego pieczenia przywołuje najwspanialsze wspomnienia z dz... |