Naturalne włókna Bean w postaci proszku o wysokiej zdolności wiązania wody (1:10). Używane do produkcji kiełbas, a także wszelkiego rodzaju mrożonych i chłodzonych dań gotowych. Gradacja - 80 mikronów (proszek).
Właściwości funkcjonalno-technologiczne:
● wysoko hydroskopijny , emulugujący ;
● obojętność na wszelkie składniki receptury, termostabilny , stabilny po schłodzeniu
● wzmocnia działańe emulgatorów, hydrokoloidów, protein
● zapewnia równomierny rozkład wilgoci i tłuszczu w całej objętości produktu;
● stabilizator tekstury, poprawia trwałość i wytrzymałość formy danego produktu;
● ochrona przed utratą wilgoci (wysuszaniem gotowego produktu) podczas przechowywania;
● wydłużenie okresu trwałości, świeżość i stabilności mikrobiologicznej produktu poprzez zmniejszenie aktywności wody;
● wzbogaca żywność w błonnik.
● Pochodzenie: Chiny
Nie posiada E-kodu
Dostawca: Ingristar Sp. z o.o.
Typ: Sprzedam
Cena:
Kontakt: Ingristar
Telefon: +48 604 632461
Chelm
Lubelskie
E-mail: IngriPoland@gmail.com
Data dodania: 2016-04-06