Najczęściej czytane

Branżowe artykuły poradnikowe, Porady nie tylko dla piekarzy, cukierników

Porady

Szkolenia - zarządzanie produkcja

Przemysł i produkcja odpowiadają za znaczną część PKB, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. To sektor, który mierzy się z wieloma wyzwaniami, szczególnie w zakresie automatyzacji, cyfryzacji, optymalizacji i nowoczesnego zarządzania. Dlatego szkolenia dla kierowników produkcji są bardzo potrzebne. Sprawdź, jakie szkolenia warto rozważyć?

Porady

Porcelana porcelanie nierówna. Jeśli planujesz kupno nowej zastawy stołowej, podpowiemy Ci, na co zwrócić uwagę, by mieć pewność, że kupujesz trwały zestaw, który posłuży Tobie i Twojej rodzinie przez wiele lat.

Porady

reklamówka na rolce

Reklamówka jednorazowa, czyli zrywka, to uniwersalne opakowanie z trwałej folii HDPE. Jakie ma właściwości i kiedy warto ją stosować?

Porady

Pieczywem nazywamy wyroby, których głównym składnikiem jest mąka, w połączeniu z wodą, solą i różnymi dodatkami. Pieczywo to jest z głównych produktów codziennej diety. Inne półprodukty używane przy produkcji pieczywa to mleko, cukier oraz środki spulchniające jak drożdże, zakwas, proszek do pieczenia).  Poniżej przedstawiamy podział pieczywa na rodzaje.

Porady

Mąka jest mieszaniną związków organicznych i nieorganicznych. Jej skład jest zróżnicowany i zależy od jakości ziarna i wyciągu. Mąki będące w sprzedaży podzielone są na typy. Każdy typ mąki  związany z wyciągiem i informuje nas o zawartości soli mineralnych, które zawarte są w 100g mąki.

Porady

Transport pieczywa: przepisy, samochód, jak przewozić

Warunki transportu produktów żywnościowych a m.in. pieczywa muszą być takie, aby nie zmieniła się jakość artykułów. Zasada ta wyrażona jest w art. 9 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r.o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz.U. z 2005 r. Nr 187 poz. 1577 z zm.), który przewiduje, iż „artykuły rolno-spożywcze należy składować i transportować w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej”. W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 ) przewidziano w art. 59, iż podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać w zakładach wymagań higienicznych określonych w rozporządzeniu nr 852/2004.

Porady

Na pytanie: "Czy warto kupić chleb za zakwasie", odpowiedź może być tylko jedna - oczywiście że tak. Chleb wyprodukowany tym sposobem, to nie tylko uczta dla podniebienia lecz także wymierne korzyści zdrowotne. Kto miał okazje spróbować prawdziwego chleba na zakwasie zapewne zapamiętał niepowtarzalny smak i aromatyczną skórkę. Taka pajda maźnięta masełkiem ze szczyptą soli to czysta rozkosz.

Porady

Na temat pieczywa mrożonego krąży wiele nieprawdziwych opinii. W większości przypadków łatwo je odkłamać, bo są dalekie od prawdy. Zwiększona ilość barwników, stabilizatorów i konserwantów, długie leżakowanie ciasta, czy używanie ciekłego azotu podczas chłodzenia… - to tylko niektóre z zarzutów, jakie są stawiane szeroko dostępnemu w każdym dużym sklepie pieczywu mrożonemu. Jaka jest prawda?

Porady

Doskonale znany nam chleb to podstawa naszej diety. Trudno wyobrazić sobie życie bez codziennej porcji tak pożywnego i smacznego specjały, jakim jest świeże pieczywo. Ten wypiek jest uznawany za jeden z najstarszych produktów spożywczych znanych ludzkości. Wiadomo, że już w czasach prehistorycznych człowiek uprawiał zboża. Najpierw sporządzano z nich polewki, a następnie – pierwsze wypieki.

Porady

Rodzaje pieczywa

Branża piekarska jest bardzo zróżnicowana, a rodzaje pieczywa niezliczone. W poniżej przedstawimy krótki opis popularnych rodzai pieczywa. Oczywiście, by pieczywo było smaczne, potrzebna jest odpowiednia receptura jego wypieku.

Porady

Jeśli zajmujesz się sprzedażą przez Internet, z pewnością wiesz, że osiągnięcie sukcesu wymaga codziennej, konsekwentnej pracy. Rynek e-commerce zmienia się dynamicznie, dlatego stale trzeba dopasowywać asortyment, sposoby sprzedaży i strategie cenowe. Wiele osób skupia się także nad obserwacji produktów konkurencyjnych, które są obecne na rynku, a także analizie trendów. Sukces sprzedażowy zależy od wielu czynników i zwykle jego osiągnięcie wymaga czasu. Jeśli stale szukasz sposobów na przyciągnięcie uwagi potencjalnych klientów, zapoznaj się z informacjami, które prezentujemy poniżej. W tekście znajdziesz wiele cennych wskazówek i praktycznych porad dotyczących tego, jak zwiększyć swoją sprzedaż przez Internet.

  1. Jak zwiększyć sprzedaż - od czego zacząć?
  2. Strategia cenowa - czy ma znaczenie?
  3. Strategia niskich cen a strategia cen wysokich
  4. Zróżnicowane kanały sprzedaży
  5. Jak zwiększyć sprzedaż w sklepie internetowym

Porady

Chleb jest niezbędny do prawidłowego rozwoju i zdrowia. Dietetycy nie powinni zalecać ograniczenia spożycia chleba, na rzecz surówek czy owoców. Nie wolno poddawać się dziwnej panującej modzie na "nie jedzenie" chleba. Chleb to zdrowe pożywienie zawierający witaminy B , sole mineralne oraz błonnik. Chleb to centrum pożywienia.

Chleb zawiera dużą ilość energii, wzmacnia wszystkie narządy, jest neutralny i dobrze komponuje się ze wszystkimi innymi dodatkami czyli innym pożywieniem. Można go łączyć z tłuszczami, warzywami, mięsem. Pod warunkiem, że jest odpowiednio sporządzony.

Szukaj - Baza Firm

Przepisy - Pieczenie