Piece gastronomiczne – rodzajeW profesjonalnej kuchni nie może zabraknąć takiego urządzenia, jak piec gastronomiczny, pozwalający na... |
Studium Przypadku: Jak udoskonaliliśmy efektywność i kontrolę jakości w procesie aplikacji oleju na formy do wypieków?Automatyzacja, nadzorowanie jakości i efektywniejsze wykorzystanie surowców – to główne atuty, które Kl... |
Każdy punkt gastronomiczny, który oferuje sprzedaż dań na wynos i z dowozem powinien zaopatrywać się w odpowiednie opakowania dla gastronomii. Pozwalają one na szybkie i bezpiecznie transportowanie zamówionych dań. Ale które opakowania są najlepsze?
Jak często ludzie decydują się skorzystać z usługi zakupu gotowych dań na wynos lub i z dowozem do domu klienta? Czy ta usługa jest w ogóle opłacalna dla restauracji? Jak się okazuje, zamówienia na wynos i z dowozem cieszą się ogromną popularnością i to już od dłuższego czasu. Wiele osób wybiera takie rozwiązanie zwłaszcza w tygodniu, kiedy brakuje czasu na wizytę w ulubionej restauracji i nie ma się po prostu ochoty na gotowanie po ciężkim dniu w pracy. Dzięki zamówieniom na wynos, nawet osoba, która pracuje do późna może pozwolić sobie na smaczny posiłek. Ponadto zamówienia na wynos umożliwiają próbowanie nowych smaków i nowych dań, których się do tej pory nigdy wcześniej nie próbowało lub które są zbyt trudne dla danej osoby do przyrządzenia.
Opakowania gastronomiczne to nic innego jak pudełka, torebki czy kartony, które wykorzystuje się do pakowania najróżniejszych gotowych potraw na wynos. Należy zauważyć, że są one jednorazowego użytku i mogą być wykonane z różnych materiałów, między innymi takich jak tworzywo sztuczne, papier, karton czy styropian. Opakowania jednorazowe dla gastronomii umożliwiają dostarczenie zamówionych posiłków w szybki i bezpieczny sposób. Co ważne, takie opakowania sprawiają, że danie jest odpowiednio ciepłe, smaczne i ma właściwą konsystencję.
Opakowania gastronomiczne sprawdzają się świetnie w wielu różnych miejscach. To niezbędne narzędzia, w każdej restauracji, barze, kawiarni, piekarni, cukierni czy firmie cateringowej. Takie opakowania są bezpieczne i mogą mieć kontakt z żywnością każdego typu. Ponadto zabezpieczają gotową potrawę przed wypadnięciem lub przemieszczeniem.
Opakowania do zabezpieczania gotowych dań mają wiele zalet. Wiele spośród nich to ekologiczne opakowania dla gastronomi. „Ekologiczne” oznacza, że dane pudełka wykonano z papieru lub kartonu i nie mają one negatywnego wpływu na przyrodę. Warto zaznaczyć, że opakowania tego rodzaju stanowią znakomitą alternatywę dla pudełek z tworzyw sztucznych. Coraz większa grupa klientów docenia zaangażowanie restauracji i firm cateringowych w ekologię.
Wszelkie opakowania do punktów gastronomicznych najlepiej kupować w takich miejscach jak hurtownia opakowań gastronomicznych. Można tam znaleźć najwyżej jakości i bardzo zróżnicowane produkty – pudełka, menuboxy, lunchboxy, torebki, kartony - w wyjątkowo atrakcyjnych cenach. Pudełka gastronomiczne nie są uniwersalne, przed zakupem warto dobrze się zastanowić, jakie opakowania sprawdzą się najlepiej w przypadku serwowanych w danym miejscu potraw.
Bułki ze szczypiorkiem i serem brie1. Składniki na ciasto czyli: mąkę, drożdże, cukier, sól, szczypiorek i wodę ... |