Piece gastronomiczne – rodzaje![]() W profesjonalnej kuchni nie może zabraknąć takiego urządzenia, jak piec gastronomiczny, pozwalający na... |
Studium Przypadku: Jak udoskonaliliśmy efektywność i kontrolę jakości w procesie aplikacji oleju na formy do wypieków?![]() Automatyzacja, nadzorowanie jakości i efektywniejsze wykorzystanie surowców – to główne atuty, które Kl... |
Wielkanoc to czas radości, rodzinnych spotkań i tradycyjnych smaków, które od pokoleń goszczą na polskich stołach. Wśród nich nie może zabraknąć wyjątkowych wypieków, które podkreślają uroczysty charakter tych świąt. Francuska piekarnia, kawiarnia i cukiernia Vincent, znana z pasji do autentycznych receptur oraz najwyższej jakości składników, przygotowała na nadchodzące święta specjalną ofertę wielkanocnych ciast na zamówienie z odbiorem osobistym w Warszawie.
Vincent Boulangerie Patisserie od 15 lat zachwyca klientów swoimi wypiekami, łącząc francuską tradycję z polskimi smakami. Za sukcesem marki stoi Vincent Gauthier, Francuz z Lotaryngii, który z powołania został piekarzem i cukiernikiem.
Jego miłość do dobrego pieczywa i wysokiej jakości produktów zaowocowała stworzeniem miejsc, gdzie każdy może oddać się degustacji prawdziwego francuskiego pieczywa, croissantów, naturalnych ciast oraz aromatycznej kawy. Vincent Cafe to połączenie francuskiej piekarni, kawiarni i cukierni.
W tym roku Vincent przygotował bogatą ofertę ciast wielkanocnych, które można zamówić z odbiorem osobistym w wybranych lokalach w Warszawie. Ciasta wielkanocne na zamówienie - zakupisz w sklepie on-line od 1 kwietnia do 14 kwietnia, a odbiór osobisty w Warszawie i Konstancinie Jeziorna możliwy w dniach 17-19 kwietnia. Wśród proponowanych wypieków znajdują się zarówno tradycyjne polskie specjały, jak i francuskie inspiracje:
Pascha z bakaliami – delikatny biszkopt z masą twarogową, skórką cytrynową i bakaliami, oblany białą czekoladą i posypany pistacjami. Cena: 99,00 zł.
Pascha z bakaliami Mini – mniejsza wersja tradycyjnej paschy, idealna na indywidualną porcję. Cena: 20,50 zł.
Mazurek – czekoladowe, kruche ciasto z konfiturą z owoców leśnych, białą czekoladą i kremem karmelowo-kajmakowym. Cena: 69,90 zł.
Mazurek Mini – miniaturowa wersja klasycznego mazurka, doskonała na mały poczęstunek. Cena: 20,50 zł.
Babka Pistache Delice – delikatne, piaskowe ciasto wzbogacone pastą pistacjową i pistacjami, nadającymi mu subtelny zielony odcień i aksamitną konsystencję. Cena: 49,90 zł.
Babka Orange Delice – puszyste ciasto piaskowe z nutą słonecznych pomarańczy z Korsyki. Cena: 45,90 zł.
Makowiec – idealne drożdżowe ciasto, wypełnione makiem, miodem, rodzynkami, skórką pomarańczy i orzechami włoskimi. Cena: 49,90 zł.
Keks Du Soleil – tradycyjne, domowe ciasto bogate w suszone owoce: rodzynki, figi, morele, daktyle, orzechy włoskie, migdały, nasączone rumem. Cena: 69,90 zł.
Sernik pistacjowy – wyjątkowo kremowy i puszysty sernik z pastą pistacjową i orzechami pistacjowymi. Cena: 155,00 zł.
Sernik z kajmakiem – kremowy sernik z kajmakiem i prażonymi płatkami migdałów. Cena: 155,00 zł.
Sernik z owocami – puszysty sernik na kruchym spodzie z musem malinowym i owocami takimi jak maliny, borówki i jeżyny. Cena: 149,90 zł.
Tout Chocolate – mocno czekoladowa tarta z gładką taflą gorzkiej czekolady, wilgotnym kakaowym wnętrzem, obsypana bakaliami. Cena: 129,00 zł.
Tort bezowy d’Amour – wyśmienity tort bezowy z musem malinowym i świeżymi owocami sezonowymi. Cena: 249,00 zł.
Quiche – zapiekany w piecu placek z kruchego ciasta na bazie jajek i śmietany, wypełniony różnorodnymi dodatkami. Cena: 135,00 zł.
Pełna oferta dostępna jest na stronie Vincent.
Vincent posiada liczne lokale w Warszawie, w których można odebrać zamówione ciasta wielkanocne. Oto lista wybranych kawiarnio-piekarni:
Bułki pikantne - półksiężyce![]() 1 Należy połączyć wszystkie składniki ciasta. Dodając mąki, wyrabiać ciasto, aż stanie ... |